02 Júl

MIÉRT TILOS ALUFÓLIÁBA CSOMAGOLNI AZ ÉTELT?

Alumíniummal kisebb mennyiségben nap mint nap találkozik a szervezetünk.

Megtalálható a konzervekben, számos kozmetikai cikkben, illetve bizonyos gyógyszerekben is.

De mi a helyzet az alufóliával? Cikkünkben erről lesz szó. Kis mennyiségben az alumínium nem okoz gondot, de nagyobb mennyiségben igen.

Az alufóliát ételek csomagolására vagy sütésére használjuk. Sajnos egyik sem jó megoldás.

Hideg ételt alufóliázni rövidebb időre biztonságos, viszont ha hosszabb ideig tartjuk benne az élelmiszert, a benne lévő fűszerek szintúgy kioldhatják az alumíniumot. Szendvicseket is tanácsosabb frissen tartó fóliába csomagolni, de ezért ajánlott a hűtőben lévő húsokat is valamilyen más módon tárolni. Az alufóliában sütött élelmiszer alumíniumtartalma jelentősen megnövekedhet a hőmérséklet és a maró fűszerek hatására. Magas hőfokon a fólia fémtartalma szivárogni kezd az ételbe. Minél magasabb hőmérsékleten és minél hosszabb ideig sütjük az ételt a fóliában, alumíniumkoncentrációja annál jobban nő. Nem ajánljuk tehát az alufóliában történő sütést senkinek.

Az alumínium edényekkel más a helyzet, azok oxidációs eljárással készülnek.

Belső rétegének köszönhetően a fém magas hőfokon sem oldódik ki az ételünkbe. Viszont az edény egy idő után „elhasználódik”, a belső réteget pedig a sok mosogatástól és súrolástól felsérthetjük. Ezért a régi, elhasználódott alumínium edényt célszerű lecserélni. Ha új alumínium edényt vásárolunk, tanácsos többször vizet forralni benne, míg az alja matt színezetűvé nem válik. Ezzel a természetes oxidációs folyamattal új réteg védi a szivárgástól az edényt, és lehet, hogy nem lesz olyan szépen csillogó, de a belőle fogyasztott élelmiszer annál egészségesebb.

És mit okozhat a magas alumíniumkoncentráció a szervezetben? Sajnos számos betegséggel hozzák összefüggésbe, többek között a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásával. Nagy mennyiségben veseelégtelenséget és a csontozat károsodását eredményezheti, illetve lassítja az agysejtek termelődését. Bizonyos munkakörök – például hegesztés – során a tüdőbe is rendszeresen kerül alumínium por formájában, amely asztma kialakulásához vezethet.

19 jún

GYAKORLATOK A HASI ZSÍRPÁRNÁK ELTÜNTETÉSÉHEZ

A legtöbb embernek nincs elég ideje, akarata, türelme az edzésre, ezért most olyan gyakorlatokat mutatok, amit a széken ülve is el tudunk végezni. Naponta mindössze 6 perc elegendő!

1. Térdfelhúzás

Ezzel a gyakorlattal az alsó hasizmokat is átmozgathatjuk.

2. Mindkét térd felhúzása

A hasizmunkat erősíthetjük ezzel a gyakorlattal, ha helyesen végezzük.

3. Térdfelhúzás oldalra

A gyakorlat nagyon egyszerű, mind a két oldal irányába végezzük el, ezzel a gyakorlattal

karcsúsíthatjuk a derekunkat is.

4. Forgás

Emeljük fel a karjainkat, hajlítsuk be a könyökünket, és forduljunk oldalra, használjuk a

derékizmainkat.

5. Fogjuk meg a padlót!

Nyújtott kézzel fogjuk meg a padlót. A hasizmokat és a karizmokat is megdolgoztathatjuk így.

6. Emelkedjünk fel!

Fogjuk meg a szék karfáit, és húzzuk fel magunkat. A térdeinket húzzuk fel, és maradjunk ebben a pózban, amíg tudunk. Ezzel a gyakorlattal a hasizmokat és a karizmokat is erősíthetjük.

12 jún

8 MÓDSZER AMI BEVÁLHAT GERINCFÁJDALOM ELLEN!

A gerincfájdalom sajnos minden életkorban képes előfordulni.

A fiatalabb korban mindig a helytelen testtartás miatt, a sok ülőmunka és mozgásszegény életmód miatt alakul ki.

Összeszedtük neked a leghatásosabb teendőket amelyek segíthetnek csillapítani a gerincfájdalmat.

1. Mozgás: Legyél fizikailag aktív. A mozgás segíthet elkerülni a fájdalmat illetve a már kialakult fájdalmat is képes enyhíteni. Fontos még a helyes testtartásnak a kialakítása is. A legajánlottabb mozgásforma a séta, a jóga, az úszás és a kerékpározás. Ha súlyzós edzéseket végzel és azok hatására fokozódik a fájdalom akkor azt érdemes szüneteltetni vagy akár abbahagyni.

2. Ne feküdj! Ha valaki derék vagy hátfájással küzd, akkor ugye kíméli magát, és nem mozog vagy csak nagyon keveset. Ez viszont csak súlyosbítja az állapotot és felerősíti a fájdalmat. Tehát ne feküdj sokat és maradj aktív.

3. Ha emelni kell, akkor csak óvatosan! Amikor emelsz valamit, akkor azt egyenes háttal tedd és behajlított térddel.

4. Túlsúly: A túlsúly és az elhízás csak megnöveli a gerinc terhelését, ezért meg kell tartanod az ideális testsúlyt vagy helyre kell állítanod, a GL és az RG ganoderma kapszula segít helyre állítani az ideális testsúlyt.

5. Helyes testtartás:  Ha kialakítod a helyes testtartást, akkor már sokat tehetsz a gerincfájdalom ellen és meg is előzheted. A gyógytornász megtanít a helyes testtartásra, ám rendszeresen kell végezni a tornát.

6. Ülőmunka: Mindig úgy állítsd be a monitorodat, hogy szemmagasságba legyen vagyis a fejedet és nyakadat egyenesen kell tartanod. Olyan távolságban legyen a billentyűzet és az egér, hogy se a vállad se a csuklód ne forduljon el. A szék amiben ülsz támassza meg a derekadat és az ülőlapja magasan legyen.

7. Gyógynövények: Nem muszáj mindig szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszereket szedned. Már évezredek óta használják a gyógynövényeket. Nagyon jó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő növény a Ganoderma egy jó hír, hogy a GL és az RG ganoderma kapszula mindezeket tartalmazza sőt ezeken kívül nagyon jó májvédő és antibakteriális  hatása van.

8. Érdemes orvoshoz fordulni ha nem múlik a fájdalom. Ilyenkor kivizsgálják alaposan a fájdalom okát.

29 máj

VÉRSZEGÉNYEKNEK AJÁNLJUK!

Aki esetleg nem tudná, a vérszegénység azt jelenti, ha a szervezetünkben kevés vörösvérsejt található, és a hemoglobinszint is túl alacsony, ezért nem képesek ellátni elegendő oxigénnel és tápanyaggal a sejteket.

Jó hír, hogy megfelelően összeállított étrenddel és vitaminokkal (B12), ásványi anyagokkal (vas) gyógyíthatjuk. Nézzük is, melyek azok az ételek és étrend-kiegészítők amelyeket be kellene építeni az étrendünkbe.  A spirulina étrendkiegészítő  nagyon jó a vérszegénységre, és a szójabab is. A szójababnak alacsony zsírtartalma van, és magas a fehérjetartalma is.

A marha- és a spirulinában nagy mennyiségű vas található, ami kedvez a vérszegényeknek. Az egyik legjobb forrás a spirulina, ami ráadásul tartalmaz még A- és B- vitamint is. A spirulinában nemcsak fehérje, hanem vas is található. A vas sokkal hatékonyabban épül be a szervezetbe, ha C-vitamin is található mellette, éppen ezért, ha mondjuk, spirulinát fogyasszunk, és igyunk mellé egy pohár friss narancslevet.

Fogyasszunk minél több spirulinát, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz vasat, és vitaminokat (A-, C-, B9-, E-vitamin). Elkészíthetjük turmix formájában is.
És az ételünk, melyet ajánlunk, a cékla.  Ebben nagy mennyiségű vas található. A vas mellett megtalálható benne a kalcium, a kén és a kálium is. A cékla erős méregtelenítő, segít abban, hogy a szervezetünk felfrissüljön. Fogyaszthatjuk akár ivólé formájában, főzve, sütve, de salátákba is tehetjük.

 

19 máj

varicose gymnastics

Vascular exercise can be one of the basics of varicose veins as well as one of the most important treatments.

Now you can learn about a 20-minute return tournament that you are advised to do daily if you want to improve your situation.

It would be best if you did the exercises both in the morning and in the evening so that your legs move properly enough.

You have to do the next tasks on your back and not in bed but rather on the floor or on a sponge.

– Stretch your legs and squeeze your knees. Hold it this way for a few seconds, then relax. Perform this task 5 times in a row.

– Stretch your legs again, then pinch your toes, hold for a few seconds, and finally relax. You also need to do this with 5 reps.

– “Stretch your legs again, but now move your legs.” Squeeze your foot for a few seconds and then release it. It should also be done 5 times.

– Now do not squeeze your feet, you have to make circular movements exactly 10 times.

– Ride your bike 15 times with your feet. You don’t have to do it fast because it may not be easy at first.

– Put your hands on your nape, pull your legs up, squeeze your knees, tilt left then right, repeat this 15 times.

“Stretch out your legs, first raise one high and then the other as much as you can. Repeat 10 times with both feet.

– Stretch out your legs, then lift one up and circle your feet 10 times. Of course, you have to do this with both feet.

– Stretch out your legs, then lift one up and circle your feet 10 times. Of course, you have to do this with both feet.- Raise both your legs, squeeze your knees, raise your pelvis as much as you can. Hold on like this for 15-20 seconds. Repeat this 10 times in a row. This exercise is also suitable for a workout not only good for varicose veins.

– Put both feet down on the floor, then lift one a little and move left and then right, 5 times in each direction. Perform this task with both feet in 10 reps.

 

19 máj

VISSZÉRTORNA

Az értorna a visszérkezelés egyik alapja valamint az egyik legfontosabb gyógymódja is lehet.

Most megismerhetsz egy 20 perces visszértornát amit ajánlott naponta elvégezned ha szeretnéd, hogy javuljon a helyzeted.

Az lenne a legjobb ha reggel és este is elvégeznéd a gyakorlatokat, hogy a lábaid kellőképpen átmozogjanak.

A most következő feladatok háton kell elvégezned, és nem az ágyban hanem inkább a földön vagy egy szivacson.

– Nyújtsd ki a lábaidat és szorítsd össze a térdeidet. Néhány másodpercig tartsd így, aztán lazítsd el. Ezt a feladatot végezd le egymás után 5 alkalommal.

– Nyújtsd ki ismét a lábaidat, aztán szorítsd spiccbe a lábujjaidat, tartsd úgy néhány másodpercig, végül lazíts. Ezt is 5 ismétléssel kell elvégezned.

– Nyújtsd ki ismét a lábaidat, viszont most a lábfejeidet mozgasd át. Néhány másodpercig szorítsd le a lábfejedet aztán engedd el. Szintén 5 alkalommal kell elvégezni.

– A lábfejeidet most ne szorítsd le, hanem körkörös mozdulatokat kell végezned pontosan 10-szer.

– Biciklizz 15-ször a lábaddal. Nem kell gyorsan csinálni, mert lehet elsőre nem egyszerű.

– Tedd a tarkódra a kezeidet, húzd fel a lábaidat, szorítsd össze térdeidet, döntsd balra aztán jobbra, ezt 15-ször ismételd.

– Nyújtsd ki a lábaidat, először az egyiket emeld magasra aztán a másikat ahogyan csak tudod. Mindkét lábbal 10-szer ismételd.

– Nyújtsd ki a lábaidat, aztán az egyiket emeld fel és a lábfejeddel körözz 10-szer. Ezt persze mindkét lábbal el kell végezned.

– Emeld fel mindkét lábadat, szorítsd össze a térdeidet, emeld fel a medencédet ahogyan csak tudod. Tartsd magadat így 15-20 másodpercig. Ismételd meg ezt 10-szer egymás után. Ez a feladat egy edzésnek is megfelel nem csupán visszérre jó.

– Tedd le mindkét lábadat a földre, aztán emeld meg az egyiket egy kicsit és mozgasd balra majd jobbra, 5-ször mindkét irányba. Ezt a feladatot végezd el mindkét lábaddal  10 ismétléssel.

14 máj

PREVENT VARICOSE VEINS!

Prevent varicose veins!

With proper attention, even unpleasant symptoms could be prevented …

Varicose veins affect many people. There may be genetic causes for the development of diseases, but we don’t necessarily have to accept that. If a similar problem has occurred in our family, there is still much we can do to prevent it and reduce the symptoms.

1.   Pay attention to your weight!
In most cases, obesity also plays a role in the development of varicose veins. In this case, the weight of our feet is greater and the blood circulation in the blood vessels also slows down, thus further promoting the development of vascular diseases. So you need to eat healthy. In addition to introducing the right diet, gymnastics and exercise can also help with being overweight. Exercise should not be excessive. Let’s start with something simple, but keep it regular.

2.     Move
Every day we need exercise. If you don’t have an overweight, don’t forget about movement. If you do sedentary work, then it is almost mandatory to incorporate regular exercise into your daily routine. Any form of movement that moves the muscles of the lower limbs has a good effect. Regularity is also a very important factor. In addition to sitting, it is almost mandatory to move our limbs for a few minutes a day.

3. Vitamins
In addition to nutrition and exercise, vitamins are also very important. In particular, there are vitamins that strengthen the walls of blood vessels and thus promote the formation of the varicose veins (e.g., vitamins C, E). These vitamins are found in most amounts in berries. In addition to vitamins, it is also worth consuming vegetables and fruits. To achieve a truly optimal effect, it is recommended to put together a unique diet.

Last but not least, let’s not forget the check either! Important control is very important.

To avoid having to run from doctor to doctor later, or even seek surgical help, you might want to follow these simple tips.

14 máj

ELŐZD MEG A VISSZERES PANASZOKAT!

Előzd meg a visszeres panaszokat!

Megfelelő odafigyeléssel akár megelőzhetőek lennének a kellemetlen tünetek…

A visszeres panaszok rengeteg embert érintenek. A betegségek kialakulásának genetikai okai is lehetnek, azonban nem kell feltétlenül elfogadnunk ezt a tényt.  Ha volt már a családunkban hasonló probléma, akkor is sokat tehetünk a megelőzésért, illetve a tünetek csökkentéséért.

1.     Figyelj a testsúlyra!
A legtöbb esetben a visszerek kialakulásában a túlsúly is közre játszik.  Ilyenkor nagyobb a lábainkat terhelő súly, és az erekben a vér keringése is lassabbá válik, így még jobban elősegíti az érbetegségek kialakulását. Érdemes tehát egészségesen táplálkozni. A megfelelő étrend kialakítása mellett, a torna, testmozgás is segít a túlsúly leadásában. A testmozgást nem kell túlspirázni. Kezdjünk valami egyszerűvel, viszont az legyen rendszeres.

2.     Mozgás
Minden nap szükséges a testmozgás.  Ha nincs túlsúlyunk, akkor se feledkezzünk meg a mozgásról.  Ha ülő munkát végzel, akkor pedig szinte kötelező beiktatni a rendszeres testmozgást a mindennapokba. Minden olyan mozgásforma, ami az alsó végtagok izmait megmozgatja jó hatással van. A rendszeresség szintén nagyon fontos tényező. Ülőmunka mellett szinte kötelező, hogy naponta néhány percet megmozgassuk a végtagjainkat.

3.     Vitaminok
A táplálkozás és a mozgás mellett a vitaminok is nagyon fontosak. Vannak kifejezetten olyan vitaminok, amelyek az erek falait erősítik meg, így segítenek megelőzni a visszeres betegségek kialakulását (pl.: C-, E-vitamin). Ezeket a vitaminokat legnagyobb mennyiségben a bogyós gyümölcsökben találhatod meg.Vitaminok mellett érdemes zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztani. Az igazáb optimális hatás elérése érdekében, egyedi étrend összeállítása javasolt.

Végül, de nem utolsó sorban ne felejtkezzünk meg a kontrollról sem! A fontos ellenőrzés nagyon fontos.

Ahhoz, hogy ne kelljen később orvostól orvosig rohangálni, vagy akár műtéti segítséget is igénybe venni, érdemes ezeket az egyszerű tanácsokat betartani.

 

12 máj

ERŐSÖDŐ VISSZÉR FÁJDALOM TAVASSZAL ÉS NYÁRON

Milyen összefüggés van az erősödő visszér fájdalom és a jó idő megjelenése között?

Sajnos a jó időnek nem mindenki tud örülni, ugyanis ezzel együtt megjelennek a visszér fájdalmak is.

Garanciát ugyan nem tudunk vállalni az időjárásra, de érezhetően egyre jobb, melegebb idő van. Végre lekerülnek a téli gúnyák és mehetünk ki szabadba!

Ám, ha valaki visszérproblémával küzd, akkor nem biztos, hogy annyira örül a jó időnek, ugyanis ilyenkor sok visszeres tapasztalhatja, hogy a visszér-problémái felerősödnek. Ami addig nem fájt, most fáj, vagy nagyon fáj. Ami addig nem görcsölt, az most görcsölni kezd, vagy jobban görcsöl.

Miért van ez? Ennek az oka pontosan az, amiért egy visszeresnek nem szabad meleg vízzel teli kádban „áztatni” a lábát: maga a meleg!

Az emelkedő hőmérséklet hatására a visszerek ellágyulnak, puhábbak lesznek és veszítenek a rugalmasságukból. Ennek hatására a visszeres keringés tovább romlik, ezért ilyenkor a visszér-problémával járó kellemetlenségek is fokozódnak. Télen a hőmérséklet jóval alacsonyabb, a csípős téli időnek szó szerint érfeszesítő hatása van, ezért lehet az, hogy míg télen nincs jelentősebb visszérpanaszunk, addig a tavaszi-nyári jó idők megjelenésével megjelennek vagy felerősödnek a problémák.

De mit lehet tenni?

Gyakorlatilag bármi jó, aminek visszér feszesítő hatása van (sok séta, mozgás), de a dxn termékek közül az egyik leghatékonyabb megoldás a GL és az RG ganoderma kapszula alkalmazása. A GL és az RG-ről már a kutatások is bebizonyították a hatóanyag tartalmának „érfeszesítő” hatását, azonban számos más dxn terméknek is hasonló hatása van.

Nem hiába van tehát, hogy a GL és az RG ganoderma kapszula  – minden gyógynövény koncentrációját tartalmazza. A jó idő megjelenése nem kell törvényszerűen a lábgörcsök, és lábfájdalmak megjelenését is jelentse.

Használd te is a GL és az RG ganoderma kapszulát!

08 máj

IDEGRENDSZERI BETEGSÉGEK

Epilepszia
Ismétlődő rohamokkal járó betegség. Ezeket a rohamokat az agyban található idegsejtek elektromos kisülései okozzák. Ekkor megszűnik a normális agyműködés. Leggyakrabban gyermekkorban és időskorban jelentkezik.

Szklerózis multiplex

A központi idegrendszer gócos gyulladásával járó autoimmun betegség. A betegség következtében romlik az ingerülettovábbító képesség. A folyamatos romlás rokkantsághoz, vagy akár teljes bénuláshoz vezethet.

Alzheimer-kór

A betegséget az agy egyes területeinek elsorvadása és az idegsejtek tömeges pusztulása okozza. Eleinte csak emlékezetkieséssel jár, de később már komolyabb szellemi és fizikai leépülés jellemzi.

Demencia

Ez a betegség főleg az idős embereket érinti, akik szellemileg leépülnek, elbutulnak. Mivel az átlagos élettartam nőtt az utóbbi évtizedekben, ezért egyre gyakoribb betegség. De okozhatják különböző betegségek is: agyvérzés, agyvelőgyulladás, érelmeszesedés.